Unika, fristående villor i Åkersberg

Unika, fristående villor i Åkersberg

– bostadsrätter gör det enklare att köpa nytt

 

I mars nästa år går TB Bostad igång med försäljningen av ett för Enköping unikt boende. I det populära området Gånsta, Åkersberg kommer 17 småhus med egna tomter att uppföras. Det speciella med dessa är att de är, att det är en bostadsrättsförening som bygger, Brf Gånsta Allé.

 

– Vi tror att det finns ett stort behov av större bostäder med tomt för unga familjer med barn. Vi erbjuder just detta och dessutom i bostadsrättsform, med lägre insats och fasta priser. Det blir enklare att få bankens gillande jämfört med en högre kontantinsats och lånedel på friköpta hus vilket ofta försvårar ett köp, säger Lars Kylin VD på TB Bostad.

 

– Att flytta in i ett nyproducerat hus utan krav på renovering, omedelbart underhåll och ombyggnationer är nog de flesta barnfamiljers dröm, säger Jenny Lindström, projektutvecklare för Brf Gånsta Allé. Vi har gjort ett antal liknande projekt i Uppland, senast Brf Hälleborgen i Knivsta och det slog mycket väl ut. Det var slutsålt på två månader.

 

– Idag har unga familjer ett livspussel att lägga och både området med närhet till förskola, skola, idrottsanläggningar, affär och husets alla funktioner gör att vi är övertygade om att dessa hus är efterlängtade menar Lars Kylin.

 

Välplanerade hus

Vi har lagt ner stor möda på att utforma huset och planlösningen så att det ska passa den moderna familjen. Ett väl tilltaget kök och ett vardagsrum på entréplan där även en toalett med dusch och en separat tvättstuga finns. Det är skönt att kunna stänga om tvätten. På övervåningen finns fyra väl tilltagna rum, där man kan välja att göra ett till sovrum eller allrum, kanske för barnen att husera i. Här har vi även placerat ett badrum och en klädkammare – kanske en liten walk-in-closet? Det ska vara lätt att leva i våra hus, förklarar Jenny Lindström

 

– Man ska vilja bjuda hem vänner och familj. Vi har en väl tilltagen altan på framsidan där man gärna äter en middag eller bara latar sig varma sommardagar.

Vi har gjort det möjligt att sätta en egen prägel på boendet genom olika val och tillval. Stilsäkra val på köksluckor, vitvaror och golv kommer att presenteras före säljstart. Ett unikt tillval till detta projekt är bastu inomhus, som vi tror många kommer att uppskatta. Golvvärme på entréplanet ger sköna golv och bra värmekomfort. Vi inser också att bilen är viktigt för aktiva familjer. Två parkeringsplatser är en självklarhet. Vi är riktigt nöjda faktiskt! ler Jenny.

 

Tryggt boende och tryggt byggt

Thomas Kvernplassen är byggprojektledare för projektet och bor själv i Enköping sedan länge. Jag är övertygad om att det här kvarteret kommer att bli mycket uppskattat. Området är populärt. Det kommer att byggas en hel del friliggande villor och några flerfamiljshus i området. Till ett sådant här nytt område kommer många familjer med liknande livssituation att flytta, förmodligen många unga familjer. Det kommer att bli lätt för barnen att hitta kompisar och att gå till varandra och när de blir större kan de lätt ta sig till skola och idrott. Det blir tryggt att ha barn här, säger Thomas.

 

Thomas ansvarar för själva bygget. – Vi jobbar med lokala hantverkare i möjligaste mån, det är enkelt och tryggt för oss. Själva stomresningen, med ytterväggar och tak av trä från de norrländska skogarna, sker på en dag. Det arbetssättet gör att vi säkrar mot väder och vind, säger Thomas. Vi bygger naturligtvis alltid enligt Boverkets byggregler men vi har lagt extra vikt på att få ner energiförbrukningen i huset ytterligare. Hela 20% har vi lyckats pressa ner den vilket ger lägre kostnader, utan att komforten blir lidande.

 

– Har man byggt ett hus i egen regi en gång inser man att det är mycket som tillkommer och tiden räcker nästan aldrig till för allt man tänkte göra själv säger Lars leende. – Jag tror att de unga familjerna gör andra prioriteringar idag.

Det ska vara tryggt att flytta till en nyproduktion – och enkelt, tycker vi.

 

Citatförslag

  1. ”Det ska vara tryggt att flytta till en nyproduktion – och enkelt, tycker vi.”

 

  1. ”– Att flytta in i ett nyproducerat hus utan krav på renovering, omedelbart underhåll och ombyggnationer är nog de flesta barnfamiljers dröm”

 

 

Faktaruta

Det finns stora fördelar med att bo i en bostadsrätt. Det är en enkel bostadsform där man kan dra fördel av att vara fler. När det så småningom ska målas om delar man på ansvaret, likaså för tak, avlopp, ingående vatten och el. Det finns mer att läsa om att bo i bostadsrättsförening i www.bostadsratterna.se

 

Rent ekonomiskt finns fler fördelar att flytta in i ett nybyggt bostadsrättshus

  • lägre kontantinsats
  • ingen lagfart
  • inget pantbrev
  • Inget byggherreansvar
  • skydd med lagstiftad insatsgaranti­–pengarna tillbaka om bygget inte blir av

 

 

 

Fakta om TB

TB är en samhällsutvecklare. Med lokal förankring utvecklar, bygger, äger och förvaltar vi fastigheter i Västsverige och Stockholm/Uppsala, med ambitionen att skapa ett levande samhälle där alla kan trivas och utvecklas.

 

Vi har över 40 års erfarenhet att utveckla byggnader och områden för människor som ska leva och verka där. Vi har förstått att allt måste stå i samklang till vartannat, och tar vårt gemensamma ansvar för att skapa ett så utvecklande och trivsamt samhälle som möjligt, för alla. Långsiktighet är A och O.

Det är det samhälle som vi på TB vill utforma.

www.tb.se